Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Projekt Všichni jsme lidi v Prahe

  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Jana Žeňuchová, Mgr. Ivana Pastiriková, jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová

  • 30-apríl-2023 19:08
Projekt Všichni jsme lidi v Prahe

V dňoch 15.-18.4. 2023 sa desiati žiaci druhého ročníka našej školy v sprievode dvoch pedagógov zúčastnili medzinárodného projektu Všichni jsme lidi v Prahe. Dve slovenské školy sa tohto projektu zúčastnili prvýkrát. Projekt bol zameraný na tému antisemitizmu, holokaustu, osudov Židov počas II. svetovej vojny a po jej skončení.

Žiaci sa zúčastnili pokojného pochodu proti antisemitizmu, stretli sa s veľvyslankyňou štátu Izrael v ČR a ďalšími významnými činiteľmi pražského verejného života. Vypočuli si životný príbeh preživšej holokaust, pani Helgy Hoškovej-Weissovej. Navštívili sme nielen historické jadro Prahy a židovskú štvrť, ale aj pracovný tábor Terezín.

Interdisciplinárne prepojenie dejepisu, občianskej náuky, etiky, náboženstva, cudzích jazykov a odborných zdravotníckych predmetov prinieslo žiakom cenné praktické zážitkové učenie sa a nové skúsenosti.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft