Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

„HVIEZDOSLAVOV KUBÍN“ na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach

  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Bibiána Lojanová, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 12-marec-2023 20:22
„HVIEZDOSLAVOV KUBÍN“ na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach

Je peknou tradíciou na našej škole stretávať sa každoročne na prelome zimy a jari pri umeleckom slove s najlepšími recitátormi našej školy v súťaži prednesu poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 

Tak ako po minulé roky aj tento rok sme vo štvrtok 2. marca 2023 usporiadali na pôde našej školy školské kolo tejto súťaže. Porota v zložení- pán riaditeľ RNDr. Dušan Žaludko, Mgr. Stanislava Markovičová, PhDr. Petra Delaporta, PhDr. Bibiána Lojanová - si pozorne vypočula prednesy 6 recitátorov. Štyria študenti súťažili v kategórii poézia a dve študentky prednášali prózu. Niektoré prednesy boli pozoruhodné, pôsobivé, iné zas upútali menej. Porota upozornila niektorých recitátorov na isté rezervy v prednese i vo výbere textov, čo prijali ako motiváciu do ďalšej práce.

Napokon sa porota rozhodla udeliť 1. miesto v kategórii poézia Dominike Tomkovej z triedy II.PSB a 1. miesto v kategórii próza Petronele Džamovej z I.PSA triedy. Týmto dvom najlepším recitátorkám boli udelené diplomy a vecné ceny, ktoré do súťaže venovala Rodičovská rada pri SZŠ. Ostatní súťažiaci si odniesli sladkú odmenu.

Dominika a Petronela budú našu školu reprezentovať 31. marca 2023 na okresnom kole 69. ročníka súťaže Hviezdoslavov Kubín.

Držíme im palce.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft